Kirjanpito on jokaisen yrityksen lakisääteinen tehtävä

Kirjanpito kuuluu jokaisen yrityksen ja rekisteröidyn yhdistyksen lakisääteisiin velvotteisiin. Kirjanpito voidaan tehdä joko yksinkertaisempana ”yhdenkertaisena kirjanpitona” tai ”kaksinkertaisena kirjanpitona” riippuen yritysmuodosta. Toiminimelle riittää yksinkertainen kirjanpito, kun taas osakeyhtiöltä vaaditaan kaksinkertainen kirjanpito.

Miten yrityksen kirjanpito tehdään?

Tosiasia on, että suurin osa kirjanpitolainsäädännön alaisista toimijoista teetättää kirjanpidon sekä muut byrokratiat tilitoimistolla. Tilitoimisto on taloushallintoon keskittynyt yritys, joiden tehtävänä on juurikin yritysten ja muiden velvollisten kirjanpito.

Kirjanpito hoidetaan nykyään sähköisten palvelujen avustuksella. Sähköinen kirjanpito tarkoittaa, että kaikki kirjanpitomateriaali syötetään sähköiseen järjestelmään.

Yksinkertainen kirjanpito on vielä mahdollista tehdä kokonaan itse, mutta myös kahdenkertaiselle kirjanpidolle löytyy edullinen ratkaisu kirjanpidon hoitamiseksi.

Mistä löydän sopivan tilitoimiston yrityksen tai yhteisön kirjanpidolle?

Sopivan kirjanpitofirman löytäminen voi tuntua kuin neulan etsimiseltä heinäsuovasta. Tilitoimistoja on paljon ja valinnanvaraa löytyy ongelmaksi asti. Tilitoimiston valintaan liittyy useampi osatekijä yrityksen toiminnasta. Tarkoituksenamme on auttaa sinua löytämään sopiva kirjanpitäjä. Kerro meille tarkempia erityispiirteitä liiketoiminnastasi, ja autamme sinua löytämään sopivan kirjanpitopalvelun.

Palvelu työn alla

Pahoittelumme, että saavuit paikalle hieman etuajassa. Jätä sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme sinulle kun palvelu on käyttökunnossa.