Toiminimen kirjanpito

Toiminimen lakisääteisiin velvollisuuksiin kuuluu myös kirjanpito. Toiminimellä kirjanpidon tekeminen on teknisesti hieman helpompaa, sillä toiminimelle riittää yhdenkertainen kirjanpito.

Toiminimen kirjanpito kuntoon

Toiminimen kirjanpito tulee kaikille toiminimiyrittäjille ajankohtaiseksi heti toiminimen perustamisen yhteydessä. Toiminimellä on myös velvollisuus hoitaa kirjanpito lain edellyttämällä tavalla, mutta muista yritysmuodoista poiketen toiminimen kirjanpito voidaan tehdä yhdenkertaisena.

Toiminimen kirjanpitovelvollisuus

Toiminimen kirjanpito tulee kaikille toiminimiyrittäjille ajankohtaiseksi heti toiminimen perustamisen yhteydessä. Toiminimellä on myös velvollisuus hoitaa kirjanpito lain edellyttämällä tavalla, mutta muista yritysmuodoista poiketen toiminimen kirjanpito voidaan tehdä yhdenkertaisena, jos yrittäjä toimii ammatinharjoittajana.

Yhdenkertainen kirjanpito tarkoittaa, että se on teknisessä mielessä helpompi toteuttaa. Tämän vuoksi moni toiminimiyrittäjä tekee kirjanpidon itse. Mutta mitä muita vaihtoehtoja löytyy itse tehdylle kirjanpidolle?

Toiminimen kirjanpito Excelissä

Kaikkein perinteisin tapa on aloittaa toiminimen kirjanpito yksinkertaisessa Excel-taulukossa. Silloin kun yhdenkertainen kirjanpito riittää, on itse tehty kirjanpito toiminimelle käytännössä kannattavaa.

Niille, jotka eivät ole Excelin ystäviä, on onneksi nykypäivänä edullisia ja helppokäyttöisiä palveluja kirjanpidon hoitamiseksi.

Sähköinen kirjanpito-ohjelma toiminimelle

Kun Excelin kanssa säätäminen ei kiinnosta, on syytä tutustua muihin vaihtoehtoihin toiminimen kirjanpidolle. Tuttu tapa on ulkoistaa kirjanpito tilitoimistolle, mutta moni saattaa tuntea tämän liian kaukaisena ajatuksena.

Nykyään on tarjolla sähköistä kirjanpitoa toiminimelle helposti: valmis palvelu, jossa hoidat tositteet itse kuntoon, ja lopuksi tilitoimisto käy tapahtumat läpi sekä tekee tarvittavat muodollisuudet.

Seuraavaksi olemme listanneet kirjanpitopalveluja, jotka sopivat erityisesti toiminimen kirjanpitoon.

Ukko Pro (nykyisin UKKO Toiminimiyrittäjyys)

UkkoPro, eli nykyiseltä nimeltään Ukko Toiminimiyrittäjyys on kotimainen erityisesti ja ainoastaan toiminimen kirjanpitoon suunniteltu sähköinen kirjanpito-ohjelma. Palvelu on varustettu kohtuullisella ja kiinteällä kuukausimaksulla, johon sisältyy rajattomasti toimintoja. Lisäksi pääset luomaan laskut suoraan UkkoPron palvelusta, jotka menevät automaattisesti toiminimen kirjanpitoon.

Ukon toiminimiyrittäjyys-palvelussa teet kirjanpidon alustavasti itse, eli laskutat palvelusta tai lisäät myyntikuitit järjestelmään. Tämän lisäksi palveluun täytyy lisätä kaikki toiminimen liiketoimintaan liittyvät kulut. Näiden jälkeen Ukon tiimi katsoo kirjanpitosi läpi ja hoitaa homman loppuun.

Ukkoon sisältyy myös asiakaspalvelu, jonka avulla tavoitat kirjanpitäjän tarvittaessa.

ukko toiminimiyrittäjyys (UkkoPro)

Palvelu työn alla

Pahoittelumme, että saavuit paikalle hieman etuajassa. Jätä sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme sinulle kun palvelu on käyttökunnossa.