Edullinen kirjanpito – mitkä ovat vaihtoehtosi?

Yrityksen taloushallinnon hoitaminen on tärkeä osa liiketoimintaa, mutta se voi myös olla kallista. Kirjanpitoon käytetty raha voi vaikuttaa merkittävästi yrityksen kannattavuuteen ja kilpailukykyyn. Onneksi on olemassa useita vaihtoehtoja edullisen kirjanpidon hoitamiseen. Tässä artikkelissa tarkastelemme kolmea vaihtoehtoa: tee-se-itse, käytä kirjanpito-ohjelmistoa tai valitse perinteinen tilitoimisto.

Tee-se-itse kirjanpito

Hinta alkaen: 0 € / kk

Tämä on edullisin tapa hoitaa kirjanpito, mutta se vaatii myös eniten aikaa ja vaivaa. Tee-se-itse-kirjanpito tarkoittaa sitä, että hoidat yrityksesi kirjanpidon itse. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on pieni yritys ja vain muutama liiketapahtuma kuukaudessa. Tee-se-itse-kirjanpitoon kuuluu laskujen maksaminen, myyntilaskujen lähettäminen, kuittien tallentaminen ja tilien tasapainottaminen.

Hyvää

Huonoa

Maksullisen kirjanpito-ohjelmiston käyttö

Hinta alkaen: 5 € / kk

Kirjanpito-ohjelmistot ovat helppo ja edullinen tapa hoitaa yrityksen kirjanpitoa. Kirjanpito-ohjelmistojen avulla voit tallentaa liiketapahtumat, lähettää myyntilaskuja ja hallinnoida laskujen maksamista. Kirjanpito-ohjelmistot ovat myös hyvä tapa seurata yrityksesi taloudellista tilannetta reaaliajassa. Ohjelmistoissa on yleensä perusominaisuudet kuten alv-laskenta, tilien tasapainottaminen ja raportointi.

Hyvää

Huonoa

Tilitoimisto

Hinta alkaen: n. 60 € / kk

Perinteinen tilitoimisto on hyvä valinta, jos sinulla on monimutkaisempi yritystoiminta ja haluat henkilökohtaista palvelua. Perinteinen tilitoimisto tarjoaa yleensä laajemman valikoiman palveluita kuin kirjanpito-ohjelmistot. Tilitoimisto hoitaa kaiken kirjanpitoon liittyvän työn, kuten laskujen maksun, myyntilaskujen lähettämisen ja tilien tasapainottamisen. Lisäksi perinteinen tilitoimisto tarjoaa yleensä myös talousneuvontaa ja verosuunnittelua.

Hyvää

Huonoa

Ainahan kaikki jotakin maksaa...

Edullisen kirjanpidon hoitaminen ei ole vaikeaa. On olemassa useita vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin yrityksiin ja tarpeisiin. Tee-se-itse-kirjanpito on edullisin vaihtoehto, mutta se vaatii eniten aikaa ja vaivaa. Kirjanpito-ohjelmistot ovat helppo ja edullinen tapa hoitaa yrityksen kirjanpitoa, ja ne sopivat erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Perinteinen tilitoimisto henkilökohtaisilla yhteyksillä on hyvä valinta, jos yritystoimintasi on monimutkaisempaa ja tarvitset henkilökohtaista palvelua. Valitse vaihtoehto, joka sopii parhaiten yrityksesi tarpeisiin, ja varmista, että taloushallinto on kunnossa.

Löydä sinulle sopiva ratkaisu

Siirry tutustumaan excel-taulukon näpertämisen sijaan vaihtoehtoihin, joilla järjestät edullisen kirjanpidon yrityksellesi tai yhdistyksellesi.

Palvelu työn alla

Pahoittelumme, että saavuit paikalle hieman etuajassa. Jätä sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme sinulle kun palvelu on käyttökunnossa.