Tilitoimiston tehtävä on palvella ja auttaa asiakasyrityksiään taloushallinnon ja kirjanpidon osalta. Useimmat yritykset haluavatkin ulkoistaa kirjanpidon tilitoimistolle, mutta mistä löytää se omalle yritykselle juuri sopiva tilitoimisto. Tässä artikkelissa pohdimme, mistä  löytyy hyvät tilitoimistot.

Hyvä tilitoimisto

Tilitoimiston rooli yrityksen menestyksessä

Tilitoimistolla on tärkeä ja vastuullinen tehtävä palvellessaan asiakasyrityksiä kirjanpidon ja muun taloushallinnon hoitamisessa. Tilitoimiston käsissä ovat yrityksen kaikki tiedot liiketoiminnasta, yrityksen veroilmoitukset, tilinpäätös ja paljon muuta.

Huolimattomalla tai ammattitaidottomalla toiminnalla tilitoimisto voi olla myös haitaksi asiakasyritykselleen, olipa kyse vääristä kirjauksista, huolimattomasti tehdystä veroilmoituksesta tai puutteellisesta tilinpäätöksestä. Tilitoimiston hutilointi voi käydä jopa kalliiksi. 

Yksikään yritys ei mielellään ryhdy yhteistyöhön, jos tietää että palveluntarjoaja ei kykene hoitamaan hommiaan laadukkaasti alusta loppuun. Yritys toimii paljon tehokkaammin, kun pystyy keskittymään omaan osaamiseen ja tekemiseen, sekä onnistuu ulkoistamaan kirjanpidon luotettavalle ja hyvin asiansa hoitavalle tilitoimistolle.

Hyvän tilitoimiston tunnusmerkit

Mistä hyvän tilitoimiston sitten tunnistaa? Yrityksen logosta sitä harvoin voi päätellä kuinka kukin tilitoimisto tehtävänsä hoitaa. Sen sijaan joillakin tilitoimistojen verkkosivuilla saatettaan kehua laadukkaasta ja luotettavasta palvelusta, mutta voiko näitä mainoslauseita ottaa vakavasti?

Jokaisen yrityksen omakehu paistaa aina läpi, eikä kyseessä ole muuta kuin heikkotasoinen markkinointi. Vai oletko löytänyt tilitoimistoa, joka sanoo olevansa huono ja epäluotettava? Eli nettisivuiltakaan tätä tietoa ei saa.

Useimmin hyvästä tilitoimistosta kuulee oman verkoston kautta, liiketuttujen kanssa jutellessa. Kun kuulet suosittelut tilitoimistosta henkilöltä keneen luotat, olet mahdollisesti päässyt hyvän tilitoimiston jäljille.

Voiko halvalla saada hyvää?

Hinnoittelu on liiketoiminnassa niin häilyvä käsite, että edullinenkin tilitoimisto voi olla ammattitaitoinen ja hyvin palveleva. Eikä kallimman puoleinen kirjanpidon hintakaan ole vakuutus palvelun laadusta.

Vastaa