Pieniä toiminimiyrityksiä löytyy paljon, joilla on tarve sopivalle kirjanpito-ohjelmalle kirjanpitovelvollisuuden täyttämiseksi. Erityisesti liiketoiminnan ollessa pientä, halutaan usein tehdä toiminimen kirjanpito itse. Nykyään sopiva kirjanpito-ohjelma tekee toiminimen kirjanpidosta entistä helpompaa.

Toiminimi tekee yhtiömuodoista pienen poikkeuksen kirjanpidon suhteen. Kaikkien muiden yhtiömuotojen ollessa velvollisia pitämään kahdenkertaista kirjanpitoa, voi toiminimi edelleen tehdä kirjanpidon yhdenkertaisella menetelmällä. Tämä yksinkertaistaa kirjanpitoa hieman, ja sen tekeminen onnistuu jopa yksinkertaisesti excelissä.

Kokosimme tähän artikkeliin vuonna 2023 markkinoita löytyvät kirjanpito-ohjelmat, jotka sopivat erityisesti toiminimen kirjanpidon hoitamseen sähköisesti.

Yhdenkertainen kirjanpito excel-taulukolla

Jos haluat pitää toiminimesi kirjanpidon mahdollisimman yksinkertaisena, voit tehdä sen itse suoraan valmiiseen ja ilmaiseen excel-taulukkoon. Hyvää tässä ratkaisussa on hinta (0 €) sekä tekniikan yksinkertaisuus. Ei ohjelmistoja, vain yksi taulukko johon naputellaan tulot ja menot. Täysin ilmainen ratkaisu yksinkertaisen kirjanpidon tekemiseen toiminimelle.

Kitsas - avoimen lähdekoodin kirjanpito-ohjelma

Kitsas vaikuttaa kiinnostavalta työkalulta, soveltuen toiminimen kirjanpidon tekemiseen. Tämä kirjanpito-ohjelma perustuu avoimeen lähdekoodiin, ja asentaessasi ohjelman omalle koneellesi, on se täysin ilmainen käyttää. Jos haluat tilata pilvipalveluita tai muita lisukkeita ohjelmaan, voi Kitsasta laajentaa maksullisilla palveluilla. Ohjelma sopii tekijän mukaan toiminimelle sekä muille yhtiömuodoille.

Tilitantti - pienyrityksen edullinen ja helppo kirjanpito

Tilitantti on kotimainen kirjanpito-ohjelma, joka on suunniteltu erityisesti pienyrittäjille kuten toiminimille ja taiteilijoille. Kirjanpito tehdään ohjelmassa kahdenkertaisena, joten se riittää tarvittaessa myös pienen osakeyhtiön käyttöön. Tilitantti ei tosin ole ihan ilmainen, mutta niin edullinen että ei ole kaukana ilmaisesta. Tilitantin käyttö maksaa vain 39 € per vuosi, joka on kohtuullinen hinta sähköisestä kirjanpidosta toiminimelle.

SimplBooks - sähköinen kirjanpito-ohjelma pienyritykselle

SimplBooks on kotimaisen yhtiön tarjoama kirjanpito-ohjelma pienyritykselle. Sen helppokäyttöinsen ohjelman avulla teet helposti sähköisen kirjanpidon toiminimellesi edulliseen hintaan. Palvelu käytön hinnoittelu alkaa 9,90 eurosta per kuukausi (+alv).

Tilijaska - ilmainen kirjanpito-ohjelma

Talenom on lanseerannut oman kirjanpitopalvelun nimeltään Tilijaska. Tee-se-itse mallin hinnat alkavat 0 eurosta, eli voit halutessasi tehdä toiminimen kirjanpidon ilmaiseksi Tilijaskan ohjelmalla. Jos haluat jonain päivänä lopettaa kirjanpidon tekemisen itse, voit pitää saman palvelun mutta kirjanpitäjän tekemänä alkaen 49 euroa kuukaudessa.

Ukko.fi - edullinen kirjanpito toiminimelle

Ukko.fi tarjoaa toiminimiyrittäjille kätevää palvelua kirjanpidon ja laskutuksen hoitamiseksi. Palvelun idea on, että yrittäjä kirjautuu kirjanpito-ohjelmaan, jossa pääsee luomaan myyntilaskuja sekä lisäämään kirjanpidon kulujen laskut ja tositteet järjestelmään. Asiakaspalvelusta saa tarvittaessa apua, ja lisäksi kirjanpitäjät taustalla hoitavat menojen tarkastuksen, kuittaavat kuukauden valmiiksi sekä laativat tarvittavat veroilmoitukset (alv ja elinkeinoharjoittajan veroilmoitus).

Ukon palvelu toiminimelle on pelkkää ohjelmistoa kalliimpi, mutta usein kirjanpitäjän apu palvelun taustalla on hintansa arvoinen.

Tässä vaihtoehtoja toiminimen kirjanpito-ohjelmaksi vuodelle 2024 ilmaisesta tee-se-itse mallista kirjanpitäjän tukemaan palveluun. Toivottavasti löysit sopivalta tuntuvan ratkaisun, ja pääset seuraavaksi keskittymään toiminimesi operaatiohin.

Tiedätkö toiminimelle sopivan kirjanpito-ohjelman, joka puuttuu tältä sivulta? Vinkkaa aiheesta meille, niin täydennämme artikkelia paremman palvelevaksi.